Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Αθήνα, Κυριακή 25 Οκτώβρη, 11πμ Θέατρο Διάνα (Ιπποκράτους 7)

Η Επιτροπή Συνδικάτων και συνδικαλιστών ενάντια στις απολύσεις, τα κλεισίματα επιχειρήσεων και την ανεργία, σας καλεί στην Πανελλαδική Εργατική Συνάντηση που οργανώνει την Κυριακή 25 Οκτώβρη στις 11 πμ στο θέατρο Διάνα στην Αθήνα.

Η κυβέρνηση της Ν∆ είναι πλέον παρελθόν και αυτό είναι µια µεγάλη νίκη για κάθε εργαζόµενο. Η κυβέρνηση που είχε αναλάβει να διαχειριστεί την µεγαλύτερη κρίση του καπιταλισµού, φορτώνοντας τα βάρη στις πλάτες των εργαζόµενων κατάρρευσε µε παταγώδη τρόπο µετά από πεντέµιση χρόνια µεγάλων αγώνων και συγκρούσεων από τη µεριά του κινήµατος. Τώρα η πτώση της Ν∆ ανοίγει τον δρόµο για να ξηλώσουµε όλες τις αντεργατικές επιθέσεις του Καραµανλή και των καπιταλιστών, να κατακτήσουµε όλα αυτά για τα οποία παλεύαµε ενάντια στην κυβέρνηση της Ν∆ και να επιβάλουµε ότι οι εργαζόµενοι δεν θα πληρώσουν για την κρίση.


Ήδη οι Λιµενεργάτες έδειξαν σε όλους µας τον δρόµο για να το πετύχουµε. Μετά από δύο σχεδόν χρόνια αγώνων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιµανιού, έκαναν απεργία διαρκείας απαιτώντας όχι απλά την «επανεξέταση» του ξεπουλήµατος στην COSCO, αλλά απαιτώντας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την επανακρατικοποίηση του Λιµανιού. Προσωρινά μετά από 15 ημέρες απεργία, την ανέστειλαν για 2 βδομάδες, έχοντας πετύχει την προσωρινή έστω αναστολή της εγκατάστασης της COSCO και επαναδιαπραγμάτευση. Έχουµε µπροστά µας τη µάχη για τον προϋπολογισµό για να απαιτήσουµε ότι θα µπει φρένο στις περικοπές, στη λιτότητα και τη διάλυση της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης.


Η εµπειρία από τις κινητοποιήσεις όλης της προηγούµενης περιόδου έδειξε ότι όπου η βάση στα συνδικάτα ήταν συσπειρωµένη και οργανωµένη µπόρεσαν να ξεδιπλωθούν αγώνες. Η απεργία των δασκάλων, οι µεγάλες µάχες για το ασφαλιστικό στη ∆ΕΗ, στους ∆ήµους, στην τράπεζα της Ελλάδας, οι κινητοποιήσεις των εργαζόµενων στον Λαναρά. Αγώνες όµως που χρειάστηκαν την στήριξη και την αλληλεγγύη όλης της εργατικής τάξης. Την επόµενη περίοδο θα χρειαστεί να δώσουµε όλες µας τις δυνάµεις, για να στηρίξουµε τους χώρους που δίνουν µάχες για να κρατήσουν τις δουλειές τους, όπως κάναµε και το προηγούµενο διάστηµα για τους εργαζόµενους στο Λαναρά και στον Ελεύθερο Τύπο.


Αυτά τα καθήκοντα πέφτουν στις πλάτες των συνδικαλιστών της βάσης και των εργαζοµένων που βλέπουν ότι κανένας αγώνας δεν πρέπει να µένει µόνος του αν θέλουµε να κερδίσουµε. Που καταλαβαίνουν ότι είναι αναγκαιότητα οι εµπειρίες από τους αγώνες που δίνουν οι εργαζόµενοι να περνάνε σε άλλους χώρους. Που νοιώθουν ότι ο συντονισµός ανάµεσα στους διάφορους χώρους που παλεύουν ενάντια στις ίδιες επιθέσεις, είναι απαραίτητος για να είµαστε αποτελεσµατικοί. Που απαιτούν

από τη ΓΣΣΕ και την ΑΕΥ να στηρίξουν τους αγώνες και όχι τους διαλόγους µε ΣΕΒ και υπουργεία. Που δεν έχουν αυταπάτες ότι αυτές οι ανάγκες έπαψαν να υπάρχουν µετά την εκλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.


∆εν υπάρχουν περιθώρια αναµονής από το κίνηµα. Για τα αφεντικά δεν υπάρχει καµία αναµονή γιατί ξέρουν ότι η οικονοµική κρίση χειροτερεύει και προσπαθούν µε κάθε τρόπο και κάθε κυβέρνηση να την φορτώσουν στις δικές µας πλάτες. Το έδειξαν στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, στον Σκαραµαγκά, στον Αγούδηµο και στον Λαναρά. Γι’ αυτό και για το εργατικό κίνηµα δεν υπάρχει περιθώριο να περιµένουµε. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν παίρνει καµία δέσµευση ότι θα ξηλώσει τις επιθέσεις της Ν∆ και θα υλοποιήσει αυτά για τα οποία παλεύαµε ενάντια στον Καραµανλή.


Μέσα στους αγώνες, τις απεργίες και τις διαδηλώσεις ενάντια στη Ν∆, οι εργαζόµενοι έχουν διαµορφώσει ένα άµεσο πρόγραµµα

διεκδικήσεων που πρέπει να δικαιωθούν εδώ και τώρα:

  • Την απαγόρευση των απολύσεων µε νόµο, και την κρατικοποίηση όσων επιχειρήσεων απολύουν ή κλείνουν.
  • Το ξήλωµα των αντιασφαλιστικών νόµων.
  • Την επιστροφή στο δηµόσιο των ∆ΕΚΟ που ξεπούλησε η Ν∆.
  • Την αύξηση των µισθών στα 1400 ευρώ και το σταµάτηµα των περικοπών.
  • Τη µόνιµη και σταθερή δουλειά µε συλλογικές συµβάσεις παντού για κάθε εργαζόµενο.

Η Επιτροπή Συνδικάτων και συνδικαλιστών ενάντια στις απολύσεις, τα κλεισίµατα Επιχειρήσεων και την ανεργία, παίρνει την πρωτοβουλία να οργανώσει Πανελλαδική Εργατική Συνάντηση στις 25 του Οκτώβρη στις 11 πµ στο Θέατρο ∆ιάνα, σαν ένα πρώτο βήµα για να προχωρήσει ο συντονισµός σε αυτή την κατεύθυνση. Καταλαβαίνουµε ότι χρειαζόµαστε ένα µόνιµο δίκτυο συνδικαλιστών και αγωνιστών από όλους τους χώρους για να κερδίσουµε τις µάχες που δίνουµε για να µην φορτωθούµε εµείς την κρίση αλλά οι καπιταλιστές που τη δηµιούργησαν.


Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε συνδικαλιστή, να βρεθούμε στις 25 του Οκτώβρη για συζητήσουμε το πώς οργανώνουμε τα βήματά μας στις μάχες της επόμενης περιόδου.Για απαγόρευση των απολύσεων με νόμο, για κρατικοποίηση όσων επιχειρήσεων απολύουν. Για σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, μόνιμη σταθερή δουλειά και συλλογικές συμβάσεις παντού, για αντίσταση στο πάγωμα των μισθών, και τις περικοπές στις κοινωνικές υπηρεσίες. Για αυξήσεις και προσλήψεις. Για να οργανώσουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους που δίνουν τις μάχες. Για να προχωρήσει ο συντονισμός ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους χώρους που παλεύουν. Να είμαστε όλοι εκεί!


Δείτε στα δεξιά του blog ονόματα συνδικαλιστών που στηρίζουν τη Συνάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου