Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στους ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ! Το λιμάνι να μείνει κρατικό!

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
στους ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Τρίτη 20 Οκτωβρίου
6.30μμ ΗΣΑΠ ΠΕΙΡΑΙΑ


Eδω και δεκαπέντε μέρες οι Λιμενεργάτες έχουν προχωρήσει σε απεργία διαρκείας και ολοήμερη περιφρούρηση του Λιμανιού, παλεύοντας να ξαναγίνει κρατικό το Λιμάνι του Πειραιά. Και χρειάζονται την συμπαράσταση όλων μας.

Την 1η Οκτώβρη η COSCO θα έμπαινε στο λιμάνι του Πειραιά και θα αναλάμβανε κομμάτι της διαχείρισης του για τα επόμενα 35 χρόνια, μετά το ξεπούλημα του λιμανιού από την κυβέρνηση του Καραμανλή. Αυτή η απεργία είναι συνέχεια του αγώνα που έδωσαν για πάνω από 15 μήνες οι λιμενεργάτες ενάντια στην ΝΔ που είχε βάλει στόχο της την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών. Στη διάρκεια αυτού του αγώνα πέταξαν από την θέση του έναν υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής, ξεσήκωσαν τον ενθουσιασμό και την αλληλεγγύη όλων των εργαζόμενων.

Τώρα είναι η ώρα αυτός ο αγώνας να βρει την δικαίωση του. Και αυτό σημαίνει το να ξαναγίνει κρατικό το Λιμάνι. Η επαναδιαπραγμάτευση που προτείνει η κυβέρνηση είναι η συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Δεν παλεύαμε τόσους μήνες ενάντια στην κυβέρνηση του Καραμανλή για να αποσπάσει το κράτος λίγα ψίχουλα παραπάνω από την COSCO. Παλεύαμε για να μην επιτρέψουμε στα αρπακτικά της αγοράς να βάλουν στα χέρια τους τις δουλειές μας, τις συνθήκες εργασίας μας, τις υπηρεσίες που έχουμε ανάγκη σαν εργαζόμενοι. Και αυτή τη μάχη χρειάζεται να την συνεχίσουμε σήμερα για να εξασφαλίσουμε ότι το Λιμάνι του Πειραιά θα ξαναγυρίσει στα χέρια του κράτους.

Οι εργαζόμενοι που έριξαν την ΝΔ με τους αγώνες τους και την μαύρισαν στις κάλπες δεν θέλουνε την επανάληψη της ίδιας πολιτικής. Θέλουν το ξήλωμα όλης της πολιτικής του Καραμανλή. Θέλουν να σταματήσουν όλες οι ιδιωτικοποιήσεις. Οι λιμενεργάτες, δείχνουν σε όλους μας ποια πρέπει να είναι η απάντηση των εργατών. Οι αγώνες για να πάρουμε πίσω όλες τις επιθέσεις και τα ξεπουλήματα της κυβέρνησης του Καραμανλή. Γι’ αυτό και χρειάζονται την αλληλεγγύη όλων μας. Το ’93 οι εργαζόμενοι στην ΕΑΣ μετά από 18 μήνες αγώνα ανάγκασαν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να ξανακάνει κρατικά τα λεωφορεία. Η νίκη των Λιμενεργατών θα έχει τον ίδιο αντίκτυπο και μπορεί να ανοίξει το δρόμο για το ξήλωμα όλων των επιθέσεων της ΝΔ. Η νίκη τους θα είναι νίκη για όλους τους εργαζόμενους. Γι’ αυτό απέναντι στους «φορείς της αγοράς» και τους υπουργούς που λένε ότι το λιμάνι πρέπει να μείνει ανοιχτό, χρειάζεται να οργανώσουμε την αλληλεγγύη μας στους λιμενεργάτες με σύνθημα «το λιμάνι πρέπει να μείνει κρατικό».

Τώρα είναι η στιγμή στο πλευρό των Λιμενεργατών να βρεθούν όλοι οι εργαζόμενοι. Οι κλάδοι που χτυπιούνται, οι εργαζόμενοι στον Σκαραμαγκά, στον Λαναρά, στην Ολυμπιακή, στον ΟΤΕ να συντονίσουν τα βήματά τους με τους απεργούς στο Λιμάνι. Να στηρίξουνε αυτόν τον αγώνα και να βγουν στο δρόμο διεκδικώντας το ξήλωμα και στους δικούς τους χώρους των επιθέσεων της προηγούμενης κυβέρνησης. Σε κάθε χώρο να ξεδιπλώσουμε την αλληλεγγύη μας στους απεργούς λιμενεργάτες, με ψηφίσματα, εκδηλώσεις συμπαράστασης συμμετοχή στις κινιτοποιήσεις τους. Με τους αγώνες μας μπορούμε να αναγκάσουμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να κάνει πράξη αυτά για τα οποία παλεύαμε πεντέμιση χρόνια τώρα.

Η Επιτροπή Συνδικάτων και Συνδικαλιστών ενάντια στις απολύσεις, τα κλεισίματα των επιχειρήσεων και την ανεργία, που είναι ανοιχτή σ’ όλους τους εργαζόμενους, συνδικαλιστές και τα σωματεία που αγωνίζονται για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους, συμπαραστέκεται στον αγώνα των Λιμενεργατών και θα δώσει όλες της τις δυνάμεις για στηριχθεί και να κερδίσει αυτός ο αγώνας. Καλούμε την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, όλα τα σωματεία και τις ομοσπονδίες να σταθούν στο πλευρό των Λιμενεργατών και να στηρίξουν με κάθε τρόπο την μάχη που δίνουν.

Για να προωθηθεί ο καλύτερος συντονισμός και η αλληλεγγύη των εργαζόμενων, η επιτροπή καλεί κάθε εργαζόμενο και συνδικαλιστή σε ανοικτή ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ , Κυριακή 25 Οκτώβρη 11πμ, στο θέατρο ΔΙΑΝΑ, Ιπποκράτους 7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου