Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Ενημέρωση απο την σύσκεψη σωματείων ενάντια στις απολύσεις

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Μαρτίου στην ΕΣΗΕΑ, σύσκεψη σωματείων για την συγκρότηση επιτροπής ενάντια στις απολύσεις. Στην διάρκεια της συζήτησης που έγινε, πήραν τον λόγο συνάδελφοι απο μια σειρά απο εργασιακούς χώρους βάζοντας την εικόνα απο τις μάχες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώροι αλλά και προτάσεις για την δράση μιας τέτοιας επιτροπής.

Στο τέλος η σύσκεψη κατάληξε σε μια σειρά αποφάσεις:

Συγκροτείται Επιτροπή Συνδικάτων και Συνδικαλιστών ενάντια στις Απολύσεις και την Ανεργία απο τα σωματεία που κατ' αρχάς δηλώσανε την πρόθεσή τους γι' αυτό. Τα σωματεία αυτά είναι: Σωματείο εργαζόμενων Ενωμένη Κλωστουφαντουργία (ΛΑΝΑΡΑΣ) Οινόφυτα Σωματείο εργαζομένων ΑΛΤΕΚ Τέλεκομς, Απολυμένοι της ΔΙΕΚΑΤ, Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΡΤ (ΠΣΥΠΕΡΤ), Σύλλογος εργαζομένων στον Επικοινωνία 940, Σωματείο εργαζομένων ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΣΕΙΙΝΑΠ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΜΙΣΘΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΡΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ), Σωματείο Εργαζομένων στα Καταστήματα Τύπου του Αεροδρομίου Αθηνών, τμήμα ΕΜΔΥΔΑΣ Υπουργείου Ανάπτυξης. Προφανώς η επιτροπή είναι ανοιχτή και καλεί όσα σωματεία συμφωνούν με την αυτήν την αναγκαιότητα να συμμετάσχουν και αυτά στην κοινή προσπάθεια, προσυπογράφοντας το κείμενο που έχει ήδη κυκλοφορήσει και έχετε στα χέρια σας.

Ετοιμάζεται κείμενο που θα κυκλοφορήσει πλατιά με την μορφή τετρασέλιδου με το πλαίσιο της Επιτροπής όπως διαμορφώθηκε απο τις παρατηρήσεις συνδικαλιστών κατά την διάρκεια της συζήτησης. Μέχρι το Σάββατο θα είναι έτοιμο για τυχόν διορθώσεις και παρατηρήσεις απο τα σωματεία έτσι ώστε την Τετάρτη 11 Μαρτίου να μπορεί να κυκλοφορήσει μαζικά.

Αποφασίστηκε η Επιτροπή να οργανώσει την παρέμβασή της και την συμμετοχή των σωματείων που συμμετέχουν σε αυτή στην πανεργατική απεργία στις 2 του Απρίλη, με το πλαίσιό της, και την έκδοση αφίσας γι' αυτό το σκοπό το επόμενο διάστημα.

Η Επιτροπή Συνδικάτων και Συνδικαλιστών ενάντια στις Απολύσεις και την Ανεργία, θα οργανώσει πικετοφορία την Τετάρτη 18 Μαρτίου στο Athenaeum Intercontinental, ημέρα που πραγματοποιείτε εκδήλωση που συμμετέχουν ο ΣΕΒ, στελέχη επιχειρήσεων, υπουργοί κλπ με ομιλητή τον Paul Krugman.

Προχωράμε στην δημιουργία δικτυακού τόπου για την καλύτερη ενημέρωση όλων των εργαζόμενων και των συνδικαλιστών για την μάχη ενάντια στις απολύσεις.

Θα προχωρήσουμε τον Απρίλη σε μεγάλη εκδήλωση των σωματείων για τις απολύσεις και τις μάχες του εργατικού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου