Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ





Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 29 Μαρτίου στις 9.30 πμ, η κινητοποίηση της επιτροπής αγώνα εργαζόμενων και απολυμένων του Γηροκομείου Αθηνών μαζί με συμπαραστάτες, την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, και το κλαδικό σωματείο που στηρίζει το αγώνα.
Δεκάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν απο το πρωί στην πύλη του Γηροκομείου για να διαμαρτυρηθούν εν όψη της Γενικής Συνέλευσης του "Ελεήμονος Σωματείου" που πραγματοποιούνταν την ίδια ώρα στο χώρο του Γηροκομείο. Δεκάδες σεκιούριτι είχε καλέσει ο "πάτερ Προκόπιος" αλλά και αστυνομικούς, για να εμποδίσουν τους εργαζόμενους και τους συμπαραστάτες να μπούν στο χώρο.
Δεν τα κατάφεραν όμως. Ο κόσμος μπήκε στο χώρο του γηροκομείου και διαδήλωσε σε όλα τα κτίρια φωνάζοντας συνθήματα όπως: "εσείς μιλάτε με λάσπη και ψευτιές, εμείς μιλάμε γι' ανθρώπινες ζωές", "πάρτε πίσω τις απολύσεις", "η τρομοκρατία δεν θα περάσει", για την κοινωνικοποίηση του Γηροκομειου και ενάντια στο εργοδοτικό σωματείο που στηρίζει τις απολύσεις και το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να περάσει ο προκόπιος.
Είνα χαρακτηριστική η φωτογραφία όπου όταν συναντήθηκε μαζί του η πορεία μέσα στο χώρο του Γηροκομείου, ο προκόπιος περιστοιχίζονταν απο αστυνομικούς, προκαλούσε και συκοφαντούσε τους διαδηλωτές.
Θα συνεχίσουμε μέχρι την νίκη ήταν η κοινή υπόσχεση που έδωσαν όλοι μετά την λήξη της κινητοποίησης, μέχρι να ανακληθούν οι απολύσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου