Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Σωματείο Αλtec Telecoms


Αθήνα, 15-03-2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Προκλητική αδιαφορία του ΟΑΕΔ για τους απολυμένους της Altec Telecoms

Από τις 22/12/2008 το Σωματείο Εργαζομένων ζήτησε έκτακτη οικονομική ενίσχυση από τον ΟΑΕΔ για τους εργαζόμενους της Altec Telecoms, λόγω της δυσχερούς οικονομικής θέσης στην οποίαν είχαν περιέλθει, μιας και ο εργοδότης δεν πλήρωνε μισθούς, δώρα Χριστουγέννων και αποζημιώσεις απόλυσης για τους υπαλλήλους που θα έχαναν τη δουλειές τους λόγω της επικείμενης πτώχευσης της εταιρείας.
Σε διαδοχικές συναντήσεις που είχαμε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Απασχόλησης, λάβαμε την διαβεβαίωση ότι το αίτημά μας ήταν δίκαιο και εύλογο και θα προωθούνταν άμεσα στη διοίκηση του ΟΑΕΔ για να εκταμιευτεί το – ούτως ή άλλως – ευτελές ποσό το οποίο προβλέπεται (1000€ ανά εργαζόμενο).
Από τότε πέρασαν περίπου 3 μήνες κι η Διοίκηση του ΟΑΕΔ εξακολουθεί να κωλυσιεργεί και να κωφεύει.
Έπειτα από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές και εκ του σύνεγγυς προσπάθειες να βρούμε μια λύση, σε συνεργασία με τους αρμόδιους προϊσταμένους του ΟΑΕΔ, επισκεφθήκαμε την Πέμπτη 12/3 για πολλοστή φορά τον Διευθυντή του τμήματος Ασφάλισης κ. Πανταζή, ο οποίος μας μεταχειρίστηκε σαν ενοχλητικούς επαίτες και μας παρέπεμψε, αποποιούμενος των ευθυνών του, στο Γενικό Διευθυντή του ΟΑΕΔ, κ. Μπουγιακλή.
Ο κ. Μπουγιακλής πάλι, αρνήθηκε να μας συναντήσει, ισχυριζόμενος ότι ουδέποτε υπήρξε συνάντηση του Σωματείου μας με τον κ. Πανταζή. Αυτά, τρία μόλις λεπτά αφότου είχαμε εξέλθει απ' τη συνάντηση με τον κ. Πανταζή!
Αντιμέτωποι με το πρωτοφανές αυτό θέατρο παραλόγου και λόγω της δυσχερέστατης οικονομικής κατάστασης στην οποίαν έχουν περιέλθει οι απολυμένοι της Altec Telecoms
-ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ δημοσίως τον εμπαιγμό και την προκλητική αδιαφορία της Διοίκησης του ΟΑΕΔ και
-ΖΗΤΟΥΜΕ να σταματήσουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες να εκθέτουν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου που τους διόρισε, εξετάζοντας άμεσα και με σοβαρότητα το αίτημά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου